TENNURİ ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç1 su bardağı kırmızı mercimek
300 gr kuşbaşı et veya kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı domates püresi
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak et suyu
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Et minik şekilde doğranır ve suyunu çekene kadar beklenir.
Üstüne soğanlar doğranır ve kavrulmaya devam edilir.
Daha sonra içine un ve domates sosu ilave edilerek
karıştırılmaya devam edilir.
Bu işlemin ardından mercimek pirinç ve et suyu ilave
edilir.
Bu şekilde kaynamaya bırakılan çorba mercimekler
yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Daha sonra servis tabağına alınır.
Daha sonra servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder