BİLGİ NOTUU bilgi notuu

Tennuri Çorbası Tarifi

TENNURİ ÇORBASI TARİFİ


    MALZEMELER   
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
300 gr kuşbaşı et veya kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı domates püresi
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak et suyu
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber 


   YAPILIŞI    

Et minik şekilde doğranır ve suyunu çekene kadar beklenir.

Üstüne soğanlar doğranır ve kavrulmaya devam edilir. 

Daha sonra içine un ve domates sosu ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir.

Bu işlemin ardından mercimek pirinç ve et suyu ilave edilir.

Bu şekilde kaynamaya bırakılan çorba mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Daha sonra servis tabağına alınır.   

Hiç yorum yok:

RASTGELE SAYFALAR